تحقیق تاثیر امواج الکترومغناطیس بر بدن و سلامتی

تحقیق تاثیر امواج الکترومغناطیس بر بدن و سلامتی تحقیق تاثیر امواج الکترومغناطیس بر بدن و سلامتی

دسته : برق ،الکترونیک و مخابرات

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1312 KB

تعداد صفحات : 105

بازدیدها : 597

برچسبها : امواج الکترومغناطیس بدن و سلامتی

مبلغ : 7500 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه تحقیقاتی مطالعه و بررسی تاثیر امواج الکترو مغناطیس بر روی بدن و سلامتی

مطالعه و بررسی تاثیر امواج الکترو مغناطیس بر روی بدن و سلامتی

چکیده

با پیشرفت تکنولوژی و ساخت ابزار های جدید الکتریکی، بشر روزانه تحت تاثیر امواج الکترومغناطیسی با طیف های فرکانسی مختلف قرار می گیرد. امواج الکترومغناطیس بر روی ساختارهای بدن بی تاثیر نیست و همانگونه که اثبات شده بر بخش های مختلف بدن تاثیرات گوناگونی بر جای می گذارد. امروزه زندگی بشر با این امواج آمیخته شده است و تقریبا تمامی لوازم موجود در پیرامون انسان به نحوی از خود امواج الکترومغناطیس ساطع می کنند لذا لازم است که ما این امواج را بشناسیم و راه کارهایی را جهت حفاظت خود در برابر آن ها فرا بگیریم.

ناگفته نماند که امواج الکترومغناطیس تنها حاوی اثرات مضر نمی باشند بلکه بشر در طول قرن های گذشته برای درمان برخی از امراض و بیماری ها از این امواج بهره گرفته است و اثبات شده است که برخی از این روش های درمانی بازده بیشتری نسبت به روش های رایج دارند که از این بین می توان به ترموتراپی، درمان افسردگی و... اشاره کرد.

در این پروژه به بررسی تشعشعات امواج موبایل پرداخت شده است. ابتدا مفاهیم اولیه و پیش نیاز مورد مطالعه قرار گرفته است و سپس اثرات بیولوژیکی امواج الکترومغناطیسی بر بافت های زنده و همچنین نرخ جذب ویژه این امواج بررسی شده است و در انتها تاثیرات امواج موبایل بر سر و بدن انسان مورد مطالعه قرار گرفته است و بر اساس این مطالعات راهکارهای نوین حفاظت کاربر از اثرات مخرب تشعشع امواج موبایل معرفی گردیده است.

اثرات امواج الکترومغناطیس بر بدن

اساس تعامل الکترومغناطیس با مواد بیش از یک قرن پیش توسط معادلات ماکسول بیان شده است. بکارگیری این اساس در سیستم های بیولوژیکی به علت پیچیدگی و تعدد سطوح ارگان های زنده و طیف گستره ای از خواص الکتریکی بافت های بیولوژیکی مشکل است. آگاهی از مکانیسم تعامل می تواند به منظور شناسایی دز مناسب، پیش بینی رابطه دز پاسخ، طراحی بهتر آزمایشات جهت کمک به آشکارسازی اثرات مضر با قرار گرفتن در سطوح مورد نظر منجر شود. دو مورد از مهم ترین ویژگی های میدان های الکترومغناطیسی در خصوص سلامت عبارتند از قدرت و فرکانس میدان. میدان های فرکانس پایین (ELF) می توانند باعث تولید جریانات الکتریکی در بدن شوند در حالی که اشعه فرکانس رادیویی (RFR) تنها سبب گرم شدن بدن می شود. فرکانس های بالاتر باعث کاهش عمق نفوذ انرزی به بدن شده و سبب گرم شدن بیشتر سطح بدن می شود. اثرات بیولوژیکی هنگام قرار گرفتن در معرض میدان های الکترومغناطیسی ظاهر می شوند و باعث تغییرات فیزیولوژیکی قابل ملاحضه و قابل تشخیصی در یک سیستم زنده می شوند. این اثرات گاهی اوقات مضر هستند و این بدان معنا می باشد که تغییر فیزیولوژیکی بیش از حد نرمال در یک دوره کوتاه اتفاق می افتد. این تناوب تغییربیش از حد طبیعی اثر بیولوژیکی را جبران کرده و موجب کاهش اثرات مضر می شود. اثرات سلامتی اغلب از اثرات بیولوژیکی که در طول زمان انباشته شده و به دز منبع وابسته اند ناشی می شوند. بنابر این آگاهی دقیق از اثرات بیولوژیکی برای فهم خطرات سلامتی مهم است. به عنوان مثال به نحوه قرارگیری در معرض نور خورشید که یکی از رایج ترین اشکال تابش غیر یونیزه می باشد را بررسی می کنیم. نور و گرمای تولید شده توسط خورشید ممکن است هنگامی که شخص بیش از حد در معرض آفتاب قرار گیرد سبب آفتاب سوختگی شود به طوری که ملانین (رنگدانه ای که رنگ پوست و مو را مشخص می کند و در برابر امواج مرئی و فرابنفش از پوست حفاظت می کند) قادر به حفاظت نباشد. برای حفاظت از پوست در برابر گرما و نور خورشید می توان از عینک آفتابی، سایه، کلاه، لباس و حتی از ضد آفتاب استفاده کرد. برخی عوارض ناشی از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب مانند واکنش بدن در برابر افزایش خون در پوست در پاسخ به گرمای ناشی از خورشید ممکن است بی ضرر باشد. سایر اثرات نیزمانند احساس گرما در یک روز سرد به علت قرار گرفتن در معرض منبع ممکن است مفید باشد. قرار گرفتن در معرض نور خورشید سبب تولی ویتامین D در بدن شده که به جذب کلسیم برای محکم شدن استخوان ها کمک می کند. با این حال قرار گیری در معرض وسیعی از نور خورشید ممکن است منجر به اثرات مضر مانند آفتاب سوختگی یا سرطان پوست شود. حال در ادامه می خواهیم به مکانیسم تعامل میدان های الکترومغناطیسی با سیستم های بیولوژیکی بپردازیم. تعامل میدان های الکترومغناطیسی با سیستم های بیولوژیکی واضح و روشن است. تنوع اثرات زیستی و سلامتی با توجه به بافت ها و ساختارهای سلولی شامل تغییرات موثر بر مواد ژنتیکی، ملاتونین، سیستم عصبی و مغز می باشد.

فهرست سرفصل مطالب پروژه

فصل اول مفاهیم بنیادی در الکترومغناطیس

فصل دوم اثرات متقابل الکترومغناطیس بر روی سیستم های بیولوژیکی

فصل سوم اثرات تابش رادیوفرکانسی برروی سلامتی

فصل چهار آنالیز خطرالکترومغناطیس

فصل پنجم کاربرد امواج الکترومغناطیس

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید